Loopgroep Bedum

Verhoeve Groen Cross Appelscha, 15 en 8km, 24 december 2018

Harmen wint de 15km bij de mannen!

De Noordelijke Kampioenschappen Cross werden dit keer op maandag i.p.v. zondag gehouden. Dit hing samen met het 50 jarig huwelijksfeest van Jan en Josefien Kooistra: gefeliciteerd namens Loopgroep Bedum!

Harmen en Erik waren er van de partij, maar niet voor dit kampioenschap (wat vorig jaar door Ben gewonnen werd). Beiden kozen voor de trail. Harmen voor de lange en Erik voor de korte.

Harmen is in super vorm. Hij liep lange tijd in de buurt van topper Jessica Oosterloo (die daar vaak traint). Zie de foto. Uiteindelijk wist Jessica nipt voor Harmen te finishen (1:03:20) en dat is geen schande, integendeel. Het leverde Harmen de eerste plaats op bij de mannen! Geweldig Harmen! Gefeliciteerd! Erik dacht met 8km te kunnen finishen, maar dat pakte anders uit. Het werden dik 9,5km (gratis 1,5km extra haha).
Erik: lekker gelopen door prachtig landschap. Vertrokken voor de 8 km , lag op schema voor een mooie tijd, totdat…… de pijltjes door onverlaten waren verzet. Daardoor uiteindelijk 9.5 km, gelopen, maar dat laatste stuk was de motivatie wel een beetje weg.

15km netto
Harmen Stam, eerste plaats mannen 1:04:32
8km (9,5)
Erik Stam 57:31

Foto: Harmen met Jessica op de achtergrond gemaakt door: Djurre van de Schaaf, met dank!